معرفی رشته‌های ورزشی فدراسیون آمادگی جسمانی و تندرستی/ «فانکشنال ترینینگ» یا «ورزش تمرینات کاربردی» چیست؟

سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳
فدراسیون آمادگی جسمانی و تندرستی، تمرینات کاربردی، فانکشنال ترینینگ
«ورزش تمرینات کاربردی» یا «فانکشنال ترینینگ» برگرفته از اصول اولیه حرکتی به صورت تخصصی ضمن حفظ ثبات، تعادل، هماهنگی عصبی-عضلانی، تقویت سیستم حسی و عمقی قابل انجام در کمترین زمان ممکن، در هر مکان و بدون نیاز به ابزاری خاص برای تمامی گروه‌های سنی است.

به گزارش روابط عمومی فدراسیون آمادگی جسمانی و تندرستی، «ورزش تمرینات کاربردی» یا «فانکشنال ترینینگ» در جهت بهبود الگوهای حرکتی به منظور بهبود سطح تندرستی و آمادگی جسمانی، پیشگیری و بهبود آسیب های حرکتی و همچنین بالا بردن عملکرد بدن است.

مزایای «ورزش تمرینات کاربردی» یا «فانکشنال ترینینگ»

فانکشنال ترینینگ با توجه به همسو بودن با علم روز ورزش دنیا و بهره گیری از روش های نوین در جهت گسترش عملکرد ذهنی و تقویت سیستم عصبی مرکزی با بهره مندی از تست های ارزیابی و غربالگری مختص این رشته، می تواند با طراحی تمرینات ویژه، جهت ایجاد شرایط امن و مطمئن حرکتی در دستیابی به تندرستی  و ارتقاء آمادگی جسمانی ورزشکاران حرفه ای در تمام رشته های ورزشی، مفیدوکارآمد باشد.

تمرینات کاربردی همچنین می تواند در جهت بالا بردن کارآیی و بهره وری بهتر در محیط کار و ایجاد ایمنی بدنی برای افراد در مشاغل مختلف موثر واقع شود؛ در واقع تمرینات کاربردی مجموعه ای از تمرینات بدون محدودیت برای همه افراد در هرسنی از سطح مبتدی تا پیشرفته است.

تمرینات کاربردی یا تمرینات عملکردی یا فانکشنال ترینینگ که می‌توانیم به آن تحت عنوان روش‌های تمرینی و کاربردی اشاره کنیم در سال ۱۳۹۶ با مجوز وزارت ورزش و جوانان فعالیت خود را آغاز کرد و با توجه به ماهیت تمرینات کاربردی و فانکشنال، مناسب تمامی افراد جامعه و همچنین مناسب برای مشاغل مختلف است. از سوی دیگر تمرینات کاربردی برای بهبود عملکرد و اجرای ورزشکار موثر بوده با تمرینات فانکشنال، باعث قرار گرفتن در اوج اجرا خواهد شد.

ماهیت تمرینات کاربردی و فانکشنال ترینینگ به اصل ویژگی تمرین و تمرینات خاص در سیستم‌های حرکت شناسی، بیومکانیک، سیستم‌های انرژی و بهبود فاکتور‌های جسمانی می‌پردازد و از ویژگی‌های تمرینات کاربردی و فانکشنال ترینینگ این است که همه عضلات را یکپارچه و هماهنگ درگیر می کند، جزئی برخورد نمی کند و این مسئله باعث می‌شود که بدن به حالت پویایی برسد.

تمرینات کاربردی

تمرینات کاربردی بدون نیاز به ابزار خاص

تمرینات کاربردی و فانکشنال به ابزار خاصی نیاز ندارد، البته ابزار‌هایی وجود دارد که می‌تواند به بهبود عملکرد، تناسب اندام و اثربخشی که از خصوصیات بارز تمرینات فانکشنال است، کمک کند و در اکثر باشگاه‌ها، منازل و ... وجود دارد که می توان به انواع کش لوپ، وایپر، ریپ، هالتر، کتل بل، بوسبال، توپ تعادل، استپ، تجهیزات معلق، دمبل و بتل روپ و...اشاره کرد.

از دیگر ویژگی مثبت تمرینات کاربردی و فانکشنال، کاهش هزینه در تهیه امکانات و تجهیزات و استفاده بهینه از زمان است و تمرینات کاربردی فانکشنال می‌تواند در حوزه‌های بازتوانی و کاهش دوره مصدومیت ورزشکاران و افرادی که دچار مشکلات عضلانی و مصدومیت‌ها است، استفاده شود.

«فانکشنال ترینینگ» قابل انجام برای تمامی گروه‌های سنی

استقبال از این رشته و روش‌های تمرینی آن به نحوی است که در اکثر باشگاه‌ها، سازمان‌ها و منازل برای گروه‌های سنی مختلف با جنسیت متفاوت مدنظر قرار می‌گیرد به نحوی از یک فرد میانسال که هدفش بهبود انجام فعالیت‌های روزانه است تا یک کودک در قالب بازی و همچنین برای ورزشکاران حرفه‌ای به منظور ارتقاء عملکرد، می توان از آن بهره برد.

امتیاز را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید