آمادگی جسمانی پارسی یا پرشین فیتنس یک روش تمرینی برگرفته از ارزشهای فرهنگی و ملی ایرانی و بر پایه تمرینات هوازی، قدرتی و کششی است.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون آمادگی جسمانی و تندرستی، آمادگی جسمانی پارسی شامل چهار پروتکل تمرینی می شود و هر پروتکل شامل سه تا پنج برنامه تمرینی است که به لحاظ مدت زمان تمرین و فشار تمرین، متفاوت هستند.
هوازی، قدرتی و کششی
در بخش هوازی، ساختار تمرینات بر گرفته از حرکات آیینی سنتی اقوام مختلف ایرانی و با ریتم و موزیک ویژه هر بخش است.
بخش قدرتی، برگرفته از تمرینات ورزش های زورخانه ای ایران و در دو بخش بدون وسیله و تمرینات با وسیله طراحی شده است. همچنین در این بخش از ریتم و ضرب ورزش زورخانه ای استفاده می شود.
در بخش تمرینات کششی نیز از تمرینات توفیقی آیینی و زورخانه ای استفاده شده است.
گروه های سنی مختلف
آمادگی جسمانی پارسی یا پرشین فیتنس برای تمامی گروه های سنی قابل استفاده و بسیار مفید و فرح بخش است و محدودیت سنی ندارد.
ابزار و تجهیزات تمرینی
به منظور انجام تمرینات آمادگی جسمانی پارسی، پس از مطالعه و تحقیقات بسیار، ابزاری طراحی و تهیه شد و تمرینات مربوطه نیز مشخص شده است.
دومیل: ابزاری جهت انجام تمرینات قدرتی بالاتنه که بر گرفته از میل زورخانه و تمرینات آن با میل طراحی شده است و وزنی معادل ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلوگرم دارد.
نیم سنگ: نیم سنگ صفحه ای چوبی و ۶ ضلعی است که با ترکیبی از فلز که در مرکز آن دسته قرار دارد، طراحی شده و دارای وزن ۲ تا ۱۰ کیلوگرم است و برای تمرینات قدرتی بالاتنه و میان تنه مورد استفاده قرار میگیرد.
سطوح مربیگری
دوره های آموزشی مربیگری آمادگی جسمانی پارسی با درجات ۱، ۲، ۳ و ملی برگزار می شود و مربیان در سطوح مختلف پس از گذراندن دوره و کسب قبولی، بازوبند طلایی، نقره ای، برنزی و سفید دریافت می کنند.
مسابقات
مسابقات در دو بخش هوازی و قدرتی برگزار می شود. در بخش هوازی شرکت کنندگان می توانند در قالب تیم های سه، پنج و هفت نفره در مسابقات شرکت کنند. همچنین مسابقات بخش قدرتی به صورت انفرادی و با ابزار، برگزار می شود.
به صورت کلی، تمرینات آمادگی جسمانی پارسی یا پرشین فیتنس برای زنان و مردان در تمامی سنین به عنوان فعالیت بدنی مؤثر و مفرح مدنظر قرار دارد و با فرهنگ و آیین ایرانی آمیخته است؛ همچنین این روش تمرینی به لحاظ جسمی و روحی، منجر به ارتقاء سطح سلامت افراد جامعه می شود.